1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екс-митрополит УПЦ Симеон правив службу в захопленому пустому храмі

Екс-митрополит УПЦ Симеон правив службу в захопленому пустому храмі

22 вересня 2019 року, на честь престольного свята церкви Різдва Пресвятої Богородиці в селі Кусиківці Літинського району Вінницької області, захоплений храм УПЦ відвідав колишній правлячий архієрей Вінницької єпархії УПЦ Симеон (Шостацький). Однак служба пройшла в напівпорожній церкві, передає прес-служба Вінницької єпархії УПЦ.

На службі були присутні самі клірики ПЦУ, місцевих жителів майже не було.

Нагадаємо, кілька місяців тому храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Кусиківці «перевели» в ПЦУ, і весь цей час парафіяни УПЦ змушені збиратися на молитву просто неба.

«Престольне свято та архієрейська служба зібрали у відібраному храмі селян у кількості, що ледве переважала архієрейську свиту. Навіть помножена на неабиякі зусилля майстерність фотографа була безсилою приховати те, що очільник однієї з троьх Вінницьких єпархій ПЦУ, який за роки перебування в УПЦ звик до велелюдних та урочистих богослужінь, цього разу служив у напівпорожньому храмі. То ж чи варто було відбирати у віруючих храм, в який окрім них немає кому ходити?», – констатують у єпархії.

Водночас більше ста вірян УПЦ, вигнаних зі свого храму, молилися на вулиці. Божественну літургію звершили благочинний Літинського району протоієрей Олег Макар і настоятель захопленого храму протоієрей Володимир Єрмаков.

Попередній запис
У домі священика УПЦ у Садові побили вікна
Наступний запис
Громада УПЦ в селі Городок зустріла престольне свято у домовому храмі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее