1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Експерт: Єдина мета створення ПЦУ – майбутня унія

Експерт: Єдина мета створення ПЦУ – майбутня унія

Процес тиску на Церкву продовжиться, навіть якщо його не будуть анонсувати, вважає конфліктолог і політичний експерт Володимир Мулик.

«Православні парафії і далі будуть віджимати, називаючи їх росіянами, – зазначив експерт в ефірі «Першого Козацького». – Навіщо створений сьогодні Томос? ПЦУ, СЦУ, Томос і так далі – це все було зроблено з однією метою: це майбутня унія. Я, взагалі-то, завжди за унію – за договір, за союз, але – на рівних правах».

На його думку, сучасні церковні процеси в Україні готують нас до тієї унії, яка «у нас вже була».

«Згадаймо, коли в суто православне, як вважалося, місто – столицю Православ’я – Київ, після Майдану прийшли (католики, – ред.), – продовжив експерт. – І коли ці люди поставили в центрі Майдану під Стелою Незалежності католицьку статую Сина Божого – ось це і був символ: ми перемогли у центрі Православ’я. Потім її тихенько прибрали, але насправді перевірили: чи викличе це негативну реакцію у киян та інших, тієї ж православної громадськості, – не викликало».

Мулик переконаний, що цей процес не зупиниться доти, поки українці не задумаються над тим, що вони зраджують, кому молилися їхні предки.

«Дуже знаковим моментом були слова мого батька:”Почитай “Тараса Бульбу” Гоголя. “Я тебе породив, я тебе і уб`ю” – ти не можеш зрадити нікого, не можеш продати ні віру, ні сім’ю, не можеш просто фізично, ментально. Тому кожному в мізках потрібно підняти питання: не зраджуйте. А для того, щоб зрозуміти, що ви зраджуєте, просто озирніться назад, подивіться на свої сім’ї», – резюмував політичний експерт.

Попередній запис
Дискримінація УПЦ формує електорат православних виборців, – експерт
Наступний запис
Викладачі УКУ агітують за Порошенка в брошурі з Путіним на обкладинці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее