1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Експерт: «Томособіснування» – щабель на шляху до середньовіччя

Експерт: «Томособіснування» – щабель на шляху до середньовіччя

Церковна політика Петра Порошенка може привести Україну не в Європу, а в середньовіччя, вважає директор Агентства соціальних комунікацій політолог Сергій Белашко.

«Порошенко пиляє гілку, на якій сидить, – сказав політолог в ефірі «Першого Козацького». – Більшість прихильників Порошенка – це налаштовані проти Росії атеїсти, агностики або т. зв. формальні віряни, які бувають в церкві два рази – на хрещенні і на відспівуванні. З’явився навіть мем такий – “атеїсти Київського Патріархату”. Будучи за своєю суттю антицерковно налаштованими, вони вважають, що Порошенко викорінить Церкву з товариства, і тоді Україна стане такою секулярною, як Франція, де церкви швидше архітектурні пам’ятники, а не осередок духовного життя».

Але вже зараз, на думку політичного експерта, маніпуляції церковною темою стали відверто дратувати і розчаровувати багатьох з тих, хто спочатку підтримував Петра Порошенка на його «європейському шляху».

«Вони зіткнулися з тим, що Порошенко увірував, що він такий рівноапостольний, – зазначив Белашко. – Кум (Віктор Ющенко – ред.) був месією, а він претендує на апостола».

За його словами, своїми діями президент запустив процес клерикалізації суспільства, який створює умови для насадження пропаганди у всіх сферах життя.

«Томособіснування і релігійні флеш-моби проходять без релігійних символів, але з національними і партійними прапорами. На низовому рівні ми бачимо, як в школах і садах розучують псалми і колядки. Постійна релігійна пропаганда по телевізору, в навчальних закладах, постійні масові заходи на церковну тему. Всі ці речі атеїстів і агностиків дратують. Почитайте ліберальних патріотів. Люди, які розумніші, розуміють, що томособіснування – перша сходинка на шляху до нового середньовіччя».

Попередній запис
В Урвенні активісти ПЦУ не пустили настоятеля в його храм на богослужіння
Наступний запис
Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее