1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Експерт ПЦУ – про «історичний день» на Кіпрі

Експерт ПЦУ – про «історичний день» на Кіпрі

Релігієзнавець ПЦУ Дмитро Горєвой опублікував у себе у facebook спільне фото Предстоятеля Церкви Кіпру з «митрополитом» Епіфанієм Думенко та спрогнозував, як факт його поминання Архієпископом Хризостомом буде висвітлений у православних українських ЗМІ.

«Вангую, що у зв‘язку з визнанням ПЦУ Кіпрською церквою, від проросійських церковних медіа ми сьогодні почуємо:  а) Ви всьо врьоті, не було ніякого визнання, а згадування на літургії ще нічого не означає. Покажіть рішення Синоду. б) Це не визнання церквою, а лише архієпископом Хризостомом, без згоди Синоду це самоуправство (це казатимуть ті, чий патріарх забив куколь на свій Синод).  в) Ми дізнаємось, що Кіпрська церква, з якою ще вчора все було гаразд, раптово впала в єресь. г) Нас переконуватимуть, що це вияв панелінської солідарності. І грецький націоналізм взяв гору над канонами. д) Нам розповідатимуть, що це наслідки зустрічей держсекретаря США Майка Помпео (хоча до того говорили, що Фанару вігідніший Байден, аніж Трамп) з кіпріотами», – припускає Горєвой.

Про всяк випадок нагадаємо експерту, що «кінець нейтралітету» Архієпископа Хризостома прогнозувався у православних медіа доволі давно, а також зазначимо, що відтепер це передусім внутрішня проблема Кіпрської Церкви.

Попередній запис
Криза у Церкві Кіпру: Хризостом «пішов навпростець»
Наступний запис
Необхідно чекати на оцінку решти ієрархів Кіпрської Церкви, – керуючий справами УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее