1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Експерт ПЦУ побачила «біду» у відділенні Церкви від держави

Експерт ПЦУ побачила «біду» у відділенні Церкви від держави

Релігійна публіцистка ПЦУ Тетяна Деркач звернула увагу на те, що державні органи в Україні припинили спекулювати на церковних питаннях. Однак з незрозумілих причин оглядачка висловилась про це, як про «біду, котрої не чекали».

Як зазначила Деркач на своїй сторінці у соцмережі, «Прийшла біда, звідки не чекали. Президент Зеленський не привітав УПЦ МП з річницею Харківського собору, від якого фактично народилась ця церковна юрисдикція. Об’єднавчий собор ПЦУ проігнорував, Харківський собор УПЦ МП проігнорував… мабуть, вирішив не словом, а мовчанням продемонструвати свою конфесійну рівновіддаленість».

Також чомусь, за уявленням Деркач, УПЦ мали вітати Трофімов (заступник глави Офісу президента, – ред.), а також спортсмени Усик, Ломаченко. «Якось незручно вийшло», – дійшла думки Тетяна Деркач.

Нагадаємо «експертам», що УПЦ веде свою діяльність від 27 жовтня 1990 року, коли Українська Церква отримала грамоту про незалежне управління від Патріарха Московського Алексія ІІ. Про рівновіддалену політику Володимира Зеленського у церковній площині, зокрема, недавно говорив митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко).

Попередній запис
В РПЦ прокоментували «магічні практики» ПЦУ
Наступний запис
Ієрарх Константинопольської Церкви молився з католиками про припинення пандемії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее