1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Експерт ПЦУ: Білоруська Церква – теж під юрисдикцією Константинополя

Експерт ПЦУ: Білоруська Церква – теж під юрисдикцією Константинополя

Релігієзнавець Дмитро Горєвой випустив чергове відео циклу «Detector», вирішивши присвятити його релігійній ситуації у Білорусі. У програмі йшлося, зокрема, про ймовірність вторгнення Фанару на територію Білоруської Церкви.

«Рішення скасувати передачу Київської митрополії під керівництво Московського Патріархату стосується не лише України, але й Білорусі. Адже на той момент білоруські єпархії були у складі Київської митрополії. Відповідно, зараз Церква в Білорусі знаходиться під юрисдикцією Константинопольського Патріархату», – переконує глядачів Горєвой.

Також релігієзнавець розділив білоруське православне духовенство на «проросійське», «пролукашенківське» та «прозахідне» (воно ж «проавтокефальне»), додавши, що в білоруському суспільстві протестні настрої у полі релігії виражаються швидше у схильності до переходу в католицизм.

Призначення Патріаршим екзархом етнічного білоруса, вважає Горєвой, не означає, що «РПЦ здобуде цим прихильність» серед людей. Також експерт продублював розтиражовану тезу про те, що митрополит Веніамін для Білорусі – це «місцевий Онуфрій», передбачив «закручування гайок Веніаміном» та чомусь дійшов висновку, що «держава в Білорусі вже не функціонує у нормальний спосіб».

Попередній запис
Порошенко поділився спогадами про томос
Наступний запис
Я не дозволю жодній конфесії руйнувати державу, – Лукашенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее