1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екзарх Фанару: Перед нами ще багато роботи

Екзарх Фанару: Перед нами ще багато роботи

Представникам Вселенського Патріархату належить зробити в Україні багато роботи, щоб підготувати остаточні кроки налагодження стосунків та об’єднання українських православних церков. Про це повідомив архієпископ Памфільський Даниїл (Зелінський), спілкуючись із головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє «РБК-Україна».

Він зазначив, що вони приїхали «з особливою місією із благословенням Вселенського Патріарха Варфоломія і Священного Синоду Константинопольської Матері-Церкви».

«Благословення було для нас неочікуваним, для молодих архієреїв, тому що нас попросили повернутися назад до України і торкнутися важливого питання української помісної православної церкви», –  сказав архієпископ Даниїл.

Нагадаємо, протягом місяця, котрий минув з часу призначення в Україну екзархів Константинополя, поки що не поступало чіткої інформації про проведення «об’єднавчого собору» чи ще якихось заходів.

«Сьогодні передаємо вам не тільки вітання від Вселенського Патріарха, але, передусім, приїхали, щоб засвідчити патріаршу відповідь на листа-звернення Верховної Ради України, Президента України та народу України, які звернулись до Вселенського Патріарха для вирішення церковної аномалії, котра на сьогоднішній день існує в українському суспільстві. Священний Синод Константинопольського Патріархату вже зробив відповідні рішення, саме тому ми і приїхали, щоб продовжити роботу над рішенням, яке вже було зроблене. Перед нами залишається певний період, щоб підготувати остаточні кроки стосовно налагодження стосунків та об’єднання  українських православних церков. Я думаю, це не є жодним секретом. Ми вже провели кілька зустрічей із представниками влади, представниками Ради релігійних організацій. Лишилось багато роботи», – додав ієрарх Константинополя.

Попередній запис
В Парубія нова тема – криваві диверсанти у монастирях УПЦ
Наступний запис
Мета Фанару – підібрати під себе всі території, – першоієрарх РПЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее