1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екзархи Фанару знову зустрілись з Порошенком

Екзархи Фанару знову зустрілись з Порошенком

16 жовтня 2018 року екзархи Константинополя архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон зустрілись з Президентом України Петром Порошенком. Про це інформує сайт глави держави.

У бесіді вони підтвердили, що рішенням Священного Синоду скасовано «різні церковні санкції» проти очільників УПЦ КП та УАПЦ – Філарета Денисенка та Макарія Малетича – та що «здійснювані цими церковнослужителями таїнства є дійсними», що стосується і духовенства очолюваних ними церков.

Архієпископ Памфільський УПЦ в США також повідомив, що вони з єпископом Едмонтонським повернулися в Україну «для того, щоб продовжити роботу над останнім етапом, котрий доведе нас до об’єднавчого Собору, а тоді і до вручення новому предстоятелю остаточного документа – Томосу про незалежність, автокефалію української православної церкви». При цьому вони сподіваються на спілкування з УПЦ.

Зі слів екзархів, особисті вітання Порошенку переказав Вселенський Патріарх Варфоломій: «Ваше ім’я золотими літерами вписане з іменами правителів Київської Русі, Київської держави, Вашими попередниками – святим рівноапостольним князем Володимиром, Ярославом Мудрим – в історію України, які багато зробили для духовного розквіту свого народу», за що Порошенко, у свою чергу, подякував Вселенському Патріархату.

Попередній запис
У ЗМІ почали вкидати повідомлення про «підтримку» автокефалії ієрархами УПЦ
Наступний запис
Кафедральний храм УАПЦ у Києві передають Вселенському Патріарху

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее