1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Екзархи Фанару відвідали Петра Порошенка

Екзархи Фанару відвідали Петра Порошенка

Президент Петро Порошенко зустрівся з екзархами Константинопольського Патріархату архієпископом Памфілійським Даниїлом та єпископом Едмонтонським Іларіоном. На  зустрічі Гаранта Конституції з представниками Фанару був присутній також голова МЗС України Павло Клімкін, а також колишній чиновник Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, котрий нині очолює Національний інститут стратегічних досліджень. Подія транслювалась на  Youtube-каналі «5 каналу».

«Це надзвичайно важливо не тільки для мене, як Президента України, але й для всіх віруючих України. Ще дуже важливо, що я можу до вас звертатися українською мовою – Україна займає важливу частку вашого серця. Ще я вдячний Вселенському Патріарху у зв’язку з мудрістю та мужністю, пов’язаних з вашим призначенням. Українці сотні років молились, щоб була автокефальна церква, і приємно, що Господь почув наші молитви», – переказав свою надзвичайну вдячність Петро Порошенко.

За три роки ініціатори автокефального процесу «вийшли на фінішну пряму», каже Президент України.

«Нам ще багато працювати над цим питанням, і ми дійсно на фінішній прямій, як Ви помітили», – відповів архієпископ Памфілійський.

Ієрарх Фанару також заявив, що у цьому питанні Вселенський Патріархат готовий співпрацювати з УПЦ КП, УАПЦ, а також з представниками УПЦ та урядовими структурами.

Далі єпископ Едмонтонський зачитав звернення Глави Константинопольського Патріархату від 7 вересня 2018 року, у котрому йдеться про призначення двох його ієрархів в Україну. В документі також йдеться, що це призначення «Церкви-Матері» пришвидшить надання автокефалії Україні.

Попередній запис
В Елладській Церкві закликають Патріарха Варфоломія схаменутися
Наступний запис
Філарет полетів у США вирішувати питання про своє працевлаштування?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее