1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Дії Парубія під час прийняття антицерковного закону суд назвав протиправними

Дії Парубія під час прийняття антицерковного закону суд назвав протиправними

5 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва постановив визнати протиправними дії глави Верховної Ради України Андрія Парубія у зв’язку з прийняттям законопроекту про примусове перейменування канонічної Церкви. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат ВРУ Вадим Новинський.

«Українську Православну Церкву насильно намагались перейменувати у Руську Церкву в Україні – не враховуючи ані конституційні норми, ані думку прихожан, ані позиції самої Церкви, – зазначив нардеп. – Мало того, що влада не має конституційного права втручатися у релігійні питання, так ще й всупереч Регламенту законопроект поставили на повторне голосування, бажаючи добитись заздалегідь запланованого результату».

Йдеться про прийняття Верховною Радою законопроекту «Про внесення змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації“», котрий зобов’язує Українську Православну Церкву змінити свою назву як Церкви, «центр управління котрою знаходиться у країні-агресорі», і стати «Руською Православною Церквою в Україні». Позов проти дій глави ВР Андрія Парубія подав народний депутат з «Опозиційного блоку» Олександр Долженков.

«Слава Богу, що суд проявив справжню повагу до духу та букви Закону та задовольнив позов Олександра Долженкова. Тепер питання про насильне перейменування Української Православної Церкви на догоду Петру Порошенку та його оточенню знятий з порядку денного. Хочеться вірити, що остаточно», – підсумував Новинський.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон, котрий зобов’язував УПЦ у своїй назві вказати належність до Руської Православної Церкви. 22 грудня цей закон підписав Президент України Петро Порошенко. В свою чергу, в УПЦ заявили пронамір оскаржити законопроект № 5309 у Конституційному Суді України.

Попередній запис
Єрусалимська Церква посилила перевірки документів духовенства з України
Наступний запис
На Благовіщення у селі на Житомирщині вандали осквернили та пограбували храм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее