1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Духовенство Дніпропетровської єпархії підтвердило позицію свого керівництва по збереженню УПЦ

Духовенство Дніпропетровської єпархії підтвердило позицію свого керівництва по збереженню УПЦ

Збори духовенства Дніпропетровської єпархії одноголосно висловили вірність канонічній УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Клір єпархії вважає, що нинішній статус УПЦ повною мірою відповідає місії Церкви Христової, дозволяє здійснювати пастирські завдання з управління православними приходами. Про це йдеться у заяві, прийнятій на загальних зборах духовенства єпархії, котрі відбулись 30 жовтня 2018 року.

У роботі зібрання під керівництвом митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея брали участь також вікарій Дніпропетровської єпархії архієпископ Новомосковський Євлогій, секретар Дніпропетровського єпархіального управління протоієрей Миколай Нічипорук, благочинні церковних округів, намісники та настоятельниці монастирів, керівники єпархіальних відділів та комісій, настоятелі та клірики приходів.

У заяві архієреїв та духовенства Дніпропетровської єпархії УПЦ йдеться: «Події, котрі розгорнулись останнім часом навколо Української Православної Церкви, викликають тривогу та нерозуміння у прихожан православних храмів Дніпропетровської єпархії УПЦ.

У зв’язку з цим духовенство єпархії заявляє: на нашу думку, зміна чинного статусу Української Православної Церкви недоцільна і протирічить бажанню православних віруючих Дніпропетровщини, порушуючи їхні права на свободу віросповідання, передбачені Конституцією України.

Ми підтримуємо Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія як законного та єдиного Предстоятеля Української Православної Церкви, розділяємо його позицію та схвалюємо його діяльність во славу Церкви Христової».

Нагадаємо, раніше архієреї та священики трьох єпархій, розташованих на території Дніпропетровської області, Дніпропетровської, Криворізької, Кам’янської, підтвердили вірність УПЦ.  

Попередній запис
Предстоятель РПЦ розповів, про що насправді говорив з Патріархом Варфоломієм у Стамбулі
Наступний запис
Не варто чекати від Афону виступу проти Константинополя, – Андрій Ус

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее