1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Духовенство Вінницької єпархії УПЦ висловило підтримку рішенням Собору архієреїв і може припинити поминання митрополита Симеона

Духовенство Вінницької єпархії УПЦ висловило підтримку рішенням Собору архієреїв і може припинити поминання митрополита Симеона

Увечері 15 листопада у Вінниці відбулись екстрені збори духовенства міста за участі ігумена чоловічого монастиря та ігумень двох жіночих монастирів єпархії. У розпорядженні «Страны» опинився документ з підписами учасників.

Як повідомили присутні, вони заявили про цілковиту підтримку рішень архієрейського собору УПЦ від 13 листопада, котрі правлячий єпископ Вінницької єпархії митрополит Симеон відмовився підписувати. Саме йому Порошенко, за чутками, запропонував стати «правою рукою» глави нової церкви в Україні.

«Ми підтримуємо нинішній статус Української Православної Церкви, – йдеться у заяві учасників зборів вінницького духовенства. – Зібрання засуджує грубе антиканонічне втручання Константинопольського Патріархату до життя нашої Церкви і заявляє підтримку Предстоятелю нашої Церкви, Блаженнішому Митрополиту Онуфрію».

Звертаючись до митрополита Симеона, священики пропонують йому скликати загальні збори усієї Вінницької єпархії на 19 листопада, щоб «загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення (Архієрейського Собору) та явити всецерковну єдність перед лицем майбутніх випробувань».

Рішення підписали 42 учасники зібрання з 44 присутніх. Це абсолютна більшість духовенства міста. Як розповіли учасники, його скликали буквально за пару годин. Тому відсутні просто не змогли поміняти плани, але підтримали рішення по телефону. При цьому деякі учасники повідомили, що налаштовані припинити поминання правлячого архієрея Симеона на службі.

Попередній запис
Митрополит Симеон (Шостацький): З нами чи без нас, Помісна церква буде створена
Наступний запис
Архієпископ Філарет (Звєрєв) офіційно спростував, що планує перейти в ЄПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее