1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Думенка у США нагородили премією, котру отримував президент СРСР Горбачов

Думенка у США нагородили премією, котру отримував президент СРСР Горбачов

20 жовтня 2019 року предстоятель ПЦУ Епіфаній Думенко, перебуваючи у США, повідомив у Facebook, що йому вручили «Премію патріарха Афінагора з прав людини» («Athenagoras Human Rights Award»). Нагорода, як пояснив Епіфаній, вручається тим особам або організаціям, котрі жертовно демонструють турботу про основні права та свободи віросповідання.

«З почуттям щирої вдячності прийняв сьогодні в Нью-Йорку Athenagoras Human Rights Award. Прийняв її не як нагороду для мене особисто, а як відзнаку успіху праці тисяч і навіть мільйонів українських православних вірних на Батьківщині та в діаспорі», – заявив Думенко.

З його слів, «мрія нашого народу про свою автокефальну Помісну Церкву здійснилася. Тому я вірю, що і мрія про оновлення єдності всієї Повноти Православ’я може здійснитися».

«Премія Афінагора з прав людини» була заснована у 1986 році Національною радою Ордену апостола святого Андрія, архонтів Вселенського патріархату в Америці. Її отримали останній глава СРСР Михайло Горбачов, 39-й президент США Джиммі Картер, 41-й президент США Джордж Буш та його дружина Барбара Буш.

Попередній запис
Унія з УГКЦ – розмаїття версій у ПЦУ
Наступний запис
На Закарпатті через агресію активу ПЦУ громаді УПЦ довелося закрити храм

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее