1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Драбинку дозволили «віджимати» парафії УПЦ в межах Київщині

Драбинку дозволили «віджимати» парафії УПЦ в межах Київщині

Для митрополита Олександра (Драбинка), який зараз має в підпорядкуванні лише нечисленних кліриків, що «перейшли» до ПЦУ, створили спеціальну «єпархію». Новий Переяславсько-Вишневський підрозділ ПЦУ було утворено рішенням засідання Синоду 4 березня як «виключення», про що повідомляється у журналі №16.

Управління Переяславсько-Вишневської «єпархії» ухвалило організувати «як виключення, для парафій, які зі складу Київської, Білоцерківської, Бориспільської єпархії Української Православної Церкви (в єдності з Московським Патріархатом) добровільно бажають приєднатися до Української Православної Церкви (Православної Церкви України) у формі релігійної організації (управління), затвердити її Статут та уповноважити митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка Олександра Миколайовича) на проведення всіх необхідних реєстраційних дій», – йдеться в документі.

Керівником управління призначений митрополит Олександр (Драбинко) з титулом митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський. Такожу ПЦУ «зобов’язали» новопризначеного главу управління до наступного засідання «синоду» скласти звіт про створення «єпархії».

Як повідомлялось, 23 січня екс-митрополит за підробленими документами «перевів» до ПЦУ парафію в селі Морозівка Баришівського району Київської області, 20 січня він благословив прийняти в ПЦУ громаду із Запоріжжя, а 14 січня «дозволив» перехід громаді Миколаївсько-Успенського собору в Коломиї. Розпорядження, яке митрополит Олександр написав від імені ПЦУ, було надруковано на бланку «Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира», покійного Предстоятеля Української Православної Церкви. Також ймовірно, саме Драбинко прийме перехід у ПЦУ двох парафій на Волині.

Попередній запис
«Правий сектор» відзвітував про «переведення» до ПЦУ храму у Гніздичному
Наступний запис
Епіфаній: У нас вже немає Київського патріархату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее