1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Драбинко продовжує роздаровувати святині УПЦ

Драбинко продовжує роздаровувати святині УПЦ

Екс-митрополит УПЦ Олександр Драбинко передав для Володимир-Волинського кафедрального собору ПЦУ ікону з часткою мощів святого князя Володимира Великого. Про це нинішній «ієрарх» нової церковної структури повідомив у Facebook.

4 лютого 2020 року Спасо-Преображенський храм (єдиний приход «єпархії» Драбинка) відвідав «єпископ» Володимир-Волинський і Турійський Матфей. Драбинко передав йому вказану святиню – ікону з часткою мощів святого князя Володимира.

«Історія цієї реліквії сягає XVII століття, коли у 1632 році святитель Київський Петро Могила віднайшов на руїнах Десятинної церкви мощі Рівноапостольного хрестителя Руси. Частку від мощів святитель Петро надіслав у дар Московському цареві Олексію Михайловичу. Протягом століть святиня зберігалася у соборах московського Кремля, а пізніше, у радянські часи, поповнила фонди музеїв. У 1988 році на честь тисячоліття хрещення Київської Руси древній релікварій з мощами князя Володимира радянська влада передала Церкві. З благословення Святішого Патріарха Пимена, святиню прийняв митрополит Ростовський і Новочеркаський Володимир Сабодан для зберігання у Ростовському кафедральному соборі. У 2005 році, за клопотанням Блаженнішого Митрополита Володимира, частка мощів святого рівноапостольного князя Володимира повернулася з Росії в Україну», – зазначає Драбинко.

Нагадаємо, екс-митрополит УПЦ, перебуваючи на хіротонії єпископа УГКЦ, залишив у подарунок панагію Митрополита Володимира.

Попередній запис
Фанар шукає лазівки в РПЦЗ
Наступний запис
В медіа-полі ПЦУ розкритикували «календарне» рішення Синоду

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее