1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Драбинко зазиває до себе кліриків єпархій Київщини

Драбинко зазиває до себе кліриків єпархій Київщини

Екс-митрополит УПЦ Олександр Драбинко розмістив на своїй сторінці у Facebook звернення-запрошення до священства, кліриків та вірних Київської, Білоцерківської і Бориспільської єпархій Української Православної Церкви приєднатись до його новоствореної «єпархії» ПЦУ.

У зверненні колишній православний ієрарх аргументує тим, що ПЦУ об’єднає розкол, посяде (вже посіла) своє місце у Православ’ї, а також тим, що був наближений до Блаженної пам’яті Митрополита Володимира.

«Гарантую кожній громаді, яка залучиться до Переяславсько-Вишневської єпархії: жоден священик у нашій єпархії не буде безпідставно звільнений з посади, яку обіймає; жодна парафія не буде обтяжена непосильними фінансовими «поборами»; ніхто, ані архієрей, ані його довірені особи, ніколи не ставитимуться до вас без братської любові та шани. Нам не потрібні «підлеглі». З багатьма із Вас ми зростали одночасно, як фізично так і духовно. Нам потрібні брати і співслужителі у Христі. Нам не потрібні лжесмирення та властиве московському православ’ю «ханське» чинопочитання. Нам потрібна нова якість церковного життя — потрібен такий лад церковного життя, у якому б ми з радістю пізнали дари Духу Святого та Христову любов», – розглагольствує екс-митрополит.

Попередній запис
Офіційно: Синод Албанської Православної Церкви не визнає схизматиків із ПЦУ
Наступний запис
У селі Берестя активісти УПЦ КП виламали двері храму УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее