1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Драбинка образили закликом Церкви Кіпру повернути громадам УПЦ вкрадені храми

Драбинка образили закликом Церкви Кіпру повернути громадам УПЦ вкрадені храми

Екс-митрополит УПЦ Олександр Драбинко заявив, що вважає «черговою провокацією» з боку Кіпрської Церкви слова митрополита Тамасоського Ісаії про те, що віруючим УПЦ потрібно повернути їхні храми і європейці готові збирати за це підписи. Цим він поділився на своїй сторінці у Facebook, проте пізніше видалив повідомлення, повідомляє СПЖ.

 

«Можливо з пам’яттю моєю щось сталось? Чи православний Кіпр на сьогодні не має проблем у конфесійному питанні (не буду вказувати пальцем…) куди дивляться наші державні структури? Я собі уявляю заяви, які б чинили кіпріоти, якби український архієрей заявив про претензії мусульман на Кіпрі! А тим паче звернення до Кіпрської влади з цього приводу зробив! Що за чергова провокація!!!».

 

Двома годинами раніше нинішній ієрарх ПЦУ написав ще один пост на своїй Facebook-сторінці, в якому висловився з приводу ініціативи Кіпрської Церкви про збір підписів у Європі на захист УПЦ. Однак пізніше і це повідомлення було прибране.

 

На думку митрополита Олександра, «якщо кіпріоти збирають голоси в Європі і це можливо буде мати якесь (публічно-теоретичне) значення, то чому б українському народові не прийняти на референдумі рішення – яка церква має бути в Україні – московський патріархат чи православна церква України?”.

 

Також він вважає, що можна було б провести відповідне опитування і на території Європи: «Політика подвійних стандартів вражає! Ну і думаю також можна було б провести опитування в Європі щодо поставленого на повістку дня питання. Цікаво, чи багато європейців за Москву в Європі… Де наш МЗС і його реакція? Українська церква відокремлена від держави, але виявляється не в Європі?».

Попередній запис
УПЦ КП: Договір між Порошенком і Варфоломієм – втручання у справи Церкви
Наступний запис
На Заході у ЗМІ помітили зв’язки ПЦУ з нацистськими угрупованнями України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее