1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До ЄПЦ пустять тільки тих, хто просив у Варфоломія автокефалію, – Філарет

До ЄПЦ пустять тільки тих, хто просив у Варфоломія автокефалію, – Філарет

До проекту Єдиної Помісної Церкви допустять тільки тих архієреїв, котрі підписали звернення до Константинопольського Патріарха Варфоломія, заявив глава УПЦ КП Філарет. Як повідомляє Спілка православних журналістів, про це глава Київського патріархату заявив у кулуарах на конференції «Поштова площа у Києві: історичний та духовний вимір».

Також Філарет підтверджує, що не змінив свого наміру очолити майбутню структуру. «Я все так само маю намір очолити Єдину Помісну Церкву», – пояснив він.

«На Соборі будуть тільки ті, хто звернувся до Вселенського Патріарха. А ті, хто не звертався, не мають права бути на цьому Соборі. Собор буде після того, як буде рішення про Томос. Собор засвідчить об’єднання всіх трьох церков, про те, що в Україні одна Православна Церква, і має обрати свого предстоятеля», – сказав Філарет.

Оскільки всі «єпископи» УПЦ КП та УАПЦ квітневе звернення до Константинополя підписали, очевидно, що, за розкладами Філарета, об’єднання «всіх трьох церков» буде проходити саме за їх участю, без присутності третьої сторони – УПЦ.

Попередній запис
Стамбульський гамбіт, або Про що домовилися два Патріархи?
Наступний запис
Порошенко привітав ліцеїстів промовою про Томос без Москви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее