1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До кінця листопада об’єднавчого собору не передбачається, – ієрарх УАПЦ

До кінця листопада об’єднавчого собору не передбачається, – ієрарх УАПЦ

Представники українських церков не проведуть об’єднавчий собор до кінця листопада. Про це заявив архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Афанасій Шкурупій в ефірі телеканалу ZIK.

З його слів, переговорна комісія, до котрої входять представники різних церков і яка напрацьовує статут та порядок денний об’єднавчого собору, досі не почала свою роботу.

«На сьогодні, власне, ще нічого невідомо. Я член переговорної комісії, котра створена нашим архієрейським собором. Але дотепер не було жодного спільного засідання. Тому, що коли комісія працює, то переговорники повинні спільно працювати, створювати статут та інші документи про те, як церква буде далі жити після об’єднання. Але на сьогоднішній день жодних пропозицій – ані від Київського патріархату, ані навіть від влади, якщо вона вже затіяла весь цей процес, то вона теж має хоча б арбітром у цьому процесі, до нас ще не поступали. Я особисто нічого не знаю», – зазначив архієпископ УАПЦ.

Він упевнений, що до кінця листопада представники церков не проведуть об’єднавчий собор. «Я у цьому переконаний. Може хіба бути собор Київського патріархату. Але об’єднавчий собор – на підставі чого?», – риторично спитав Шкурупій. 

 

 

Попередній запис
Фанаріотам треба розширювати сферу свого впливу, – політолог
Наступний запис
Протоієрей Миколай Данилевич прокоментував останню заяву Порошенка про «РПЦ, додому»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее