1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. До Бердянського єпархіального управління «заради картинки» навідались активісти

До Бердянського єпархіального управління «заради картинки» навідались активісти

19 листопада 2018 року до стін Бердянського єпархіального управління прийшли «прихильники Томосу» з метою провести провокаційну акцію. Як повідомив СПЖ архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, до мітингуючих вийшов сам владика, секретар єпархії протоієрей Сергій Ілющенко та працівники єпархіального управління.

З його слів, учасники дійства не очікували, що до них вийдуть представники духовенства і «злякались», і навіть «почали скручувати плакати».

Владика Єфрем розповів, що працівники єпархії, а потім він сам особисто запросив візитерів «на чай та каву», але вони відмовились та сказали священнослужителям, що прийшли тільки «задля картинки»: їх про це попросили, а самі вони «нічого не мають проти Церкви».

Як пояснили «мітингувальники», вони чекали на прихід організаторів, але ті так і не заявились.

Архієрей запропонував гостям, що, як вже вони прийшли тільки заради картинки, сфотографуватись, припинити мерзнути і йти додому, після чого присутні зробили спільне фото.

Владика та священнослужителі поговорили з учасниками акції та з’ясували, що вони не обізнані у церковній ситуації в країні, провели роз’яснювальну бесіду і запропонували відвідувати храми єпархії.

Ієрарх повідомив СПЖ, що учасники акції прийшли під будівлю єпархії вже разом з поліцією. «Як з’ясувалось, на місто був присланий такий «темник», що вони мусять провести це під єпархією. Нам, певно, симпатизують в місті, і постарались зробити її безболісною для нас», – пояснив він, і припустив, що тому міська влада вирішила провести захід «для галочки», без участі радикалів.

Також на місце прибули журналісти місцевого телеканалу, котрим сказали, що треба приїхати і познімати подію.

Після бесіди з духовенством УПЦ учасники акції розійшлись.

Попередній запис
Єпископа Дубенського Пимена викликали до СБУ
Наступний запис
Митрополит РПЦ обсудив церковну ситуацію з Главою Церкви Кіпру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее