1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Договір Порошенка з Фанаром з точки зору закону нікчемний, – Бортник

Договір Порошенка з Фанаром з точки зору закону нікчемний, – Бортник

Документ, котрий 3 листопада 2018 року підписали колишній президент України Петро Порошенко і голова Константинопольської Церкви патріарх Варфоломій, з точки зору законодавства нікчемний. Про це заявив в ефірі «Першого Козацького» директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

Коментуючи недавню зустріч на Фанарі нового Президента Володимира Зеленського з патріархом Варфоломієм, де Зеленський відмовився підписувати запропоновану йому Фанаром угоду, експерт нагадав про ту, яку предстоятель Константинополя підписав з попереднім главою держави – Петром Порошенком:

«Свого часу Порошенко вже підписав договір з Варфоломієм, повністю засекречений. І добре, що цей договір не має якоїсь правової підстави, він не був ратифікований Парламентом, і природно – пішов Порошенко, пішов цей договір. І всі зобов’язання, які давалися (Порошенком, – ред.) по ставропігії, по всьому іншому, вони з точки зору права нікчемні. Вони не затверджені в формі міжнародного договору, або будь-якого іншого. Приватна особа Порошенко з приватною особою, громадянином Туреччини Варфоломієм уклали якусь угоду між собою».

Попередній запис
Клірик ПЦУ сумує, що буковинські румуни не дають захопити храм УПЦ у Михальчі
Наступний запис
У Задубрівці люди вже півроку стоять за церкву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее