1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Дмитро Тимчук побачив делегацію Константинополя на «хресному ході» за ЄПЦ 28 липня

Дмитро Тимчук побачив делегацію Константинополя на «хресному ході» за ЄПЦ 28 липня

Куратор групи «Інформаційний спротив», відомий автор фейків народний депутат України Дмитро Тимчук присвятив цілу статтю майбутній зустрічі Патріарха Московського зі Вселенським Патріархом. На своїй сторінці у Facebook  Тимчук детально розписав аудієнцію на вищому церковному рівні як перемогу руху «за ЄПЦ», дописавши при цьому, що у «хресному ході» розкольницьких угрупувань та влади, що відбувся 28 липня, брала участь делегація Константинопольського Патріархату, котрої там не було.

Нагадаємо, офіційно представники Константинополя 28 липня 2018 року були присутні тільки на офіційних заходах. Водночас, делегації абсолютної більшості Помісних Православних Церков молились разом з УПЦ днем раніше, будучи запрошеними на урочистості до Києва канонічною Церквою в Україні.

Щодо представників УПЦ (Константинопольського Патріархату) у США, то, хоча вони і підтримують публічні стосунки з діячами Київського патріархату, однак, нагадаємо, про свої перспективи долучитись до проекту ЄПЦ ієрархи УПЦ у США кажуть як про оманливу можливість – «якщо ця діяльність перейде у церковне поле з політичного».

 

Попередній запис
Гра престолів: Москва і Константинополь
Наступний запис
На Житомирщині згорів захоплений розкольниками храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее