1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Для Київського патріархату статути – не аргумент, – Зоря

Для Київського патріархату статути – не аргумент, – Зоря

У Київському патріархаті вчергове наголосили на те, що парламент має прийняти антицерковні законопроекти, зокрема, той, котрий має ззовні регулювати назви церков в Україні. Про це на прес-конференції заявив єпископ УПЦ КП Євстратій Зоря, повідомляє «Главком».

За його словами, цей законопроект вже був розглянутий профільним парламентським комітетом та рекомендований до голосування. «У Верховній Раді вже другий рік на розгляді законопроект № 5309, який зобов’язує релігійні організації з центрами в Росії у своїй повній офіційній назві відображати назву того релігійного центру, частиною якого вони є», – зазначив Зоря.

При цьому в Київському патріархаті не беруть до уваги зміст статутних документів РПЦ та УПЦ. «Те, що Москва стурбована цим законопроектом, підтверджується тим, що в грудні минулого року Архієрейський собор РПЦ ухвалив постанову про зміну статуту і вписав, що центр митрополії Московського Патріархату в Україні розміщується в Києві. Вони думають, що якщо вони написали в статуті, що центр у Києві, то українці цьому повірять. Але в законопроекті все прописано», – додав він.

Нагадаємо, Київський патріархат, на відміну від УПЦ, має у Росії свій «релігійний центр» – утворений у тому ж 2017 році екзархат з кількох існуючих до того єпархій.

Попередній запис
Те, що Єрусалим звернувся по миро до Стамбулу, є буденною подією, – Драбинко
Наступний запис
Юраш розповів про шантаж і маніпуляції при ухваленні звернення про автокефалію УПЦ до Москви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее