1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Депутат Баранівки: Не пустили в зал міськради, знаючи, що я – парафіянин УПЦ

Депутат Баранівки: Не пустили в зал міськради, знаючи, що я – парафіянин УПЦ

Коли почалися процеси по створенню ПЦУ, жителі Баранівки, які належать до різних конфесій – католики, протестанти – радикалізувалися проти Української Православної Церкви, розповів «Першому Козацькому» депутат міської ради Баранівки Житомирської області Ігор Строєв.

За словами депутата, на засіданні міської ради, де розглядалося питання про «перехід» в ПЦУ, з  26 депутатів було 15. Його і ще одного депутата не пустили в зал, оскільки знали, що вони є парафіянами УПЦ.

«Знаю точно – міськрада не уповноважена вирішувати такі питання. Втручатися у справи церкви не має права навіть держава, не те що міськрада. В результаті ми маємо конфлікт», – сказав Ігор Строєв.

Депутат закликав до смирення перед Церквою, стати перед Великоднем добрішими і прощати. Адже все, що має політичне забарвлення, проходить, а людям ще належить жити разом і спільно розвивати місто.

Як повідомлялось, 12 березня 2019 року депутати Баранівської міської ради проголосували в підтримку «переходу» місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці в ПЦУ. Після цього представник Радикальної партії Олега Ляшка, депутат Баранівської міської ради Олег Ковальський виступив перед членами територіальної громади і заявив, що оборонялі власну церкву парафіяни канонічної Церкви – наркомани. За його словами, таку характеристику вірянам УПЦ з Баранівки нібито дали присутні при рейдерському захопленні медики.

Попередній запис
«Архієрей» УПЦ КП: Після Томосу кількість парафіян по храмах збільшилася
Наступний запис
У селі Залізці невідомі розбили каплицю закатованого клірика УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее