1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Депутати Чернівців блокують спорудження храму і центру допомоги материнству

Депутати Чернівців блокують спорудження храму і центру допомоги материнству

Чернівецькі депутати зривають будівництво храму УПЦ з центром соціальної допомоги вагітним, відмовляючись виділити під нього нікому не потрібну, пусту землю. Ініціативу будівництва центру материнства та храму Всіх Святих підтримав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Однак депутати Чернівецької міської ради відмовилися розглядати на сесії звернення ініціативної групи та прохання про виділення земельної ділянки, загромадженого і роками нікому не потрібного, що в підтримку будівництва було зібрано було близько 3000 підписів небайдужих громадян.

Центр запропонували побудувати на вул. Рівненській, біля пологового будинку – оптимальне місце для такого центру і храму.

Волонтери пояснюють: планується, що центр допомагатиме молодим матерям фінансово, надаватиме психологічну допомогу, допомогу морально-духовного характеру, і постійно б займався підтримкою материнства. Розроблено проект, виділені фінанси, є домовленості і допомога зарубіжних фахівців.

Щороку близько 300 молодих дівчат на Буковині стають матерями-одиначками. Також невтішна статистика дівчат, які народжують до 18 років. Є велика кількість тих, хто зважуються на аборти.

Ініціативна група, яку турбує така складна ситуація, звернулася до Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія за благословенням створити Всіхсвятську громаду і побудувати храм з центром соціальної допомоги вагітним жінкам.

Волонтери зняли відеосюжет про будівництво центру материнства і храму Всіх Святих і сподіваються на мудрість і розуміння чиновників і депутатів: місто потребує захисту материнства.

Попередній запис
На офіційному сайті УПЦ відкрилась грецька версія стрічки новин
Наступний запис
Свято-Дмитрівська громада УПЦ села Пробійнівка не змінювала юрисдикцію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее