1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Депутати Тернопільської облради хочуть перевірити законність передачі Почаївської Лаври УПЦ

Депутати Тернопільської облради хочуть перевірити законність передачі Почаївської Лаври УПЦ

На офіційному сайті Тернопільської обласної ради з’явилася публікація проекту рішення №279 14.07.2016 про створення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м Почаєві УПЦ Московського патріархату.

Документ свідчить, що від відокремленого підрозділу громадської організації “Всеукраїнська організація Самооборона Майдану” в Тернопільській області надійшло звернення (від 2 червня 2016, № 27) про створення тимчасової комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату. До складу комісії пропонується включити представників від усіх депутатських фракцій Тернопільської обласної ради. Комісія повинна подати висновки та заключення до 25 серпня. 

Нагадаємо, що Тернопільська облрада звернулася до Президента України Петра Порошенка та Кабінету Міністрів України з вимогою повернути Почаївській Лаврі статус державного заповідника. За відповідне рішення під час засідання облради 12 травня проголосували всі 54 депутати.

Попередній запис
Держава не повинна допускати ніяких провокацій з боку націонал-радикалів
Наступний запис
Facebook, Євстратій Зоря і його «липова» соціологія в контексті Всеукраїнської хресної ходи за мир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее