1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Депутати Верховинської райради закликали УПЦ «влитися в рідний Храм» – ПЦУ

Депутати Верховинської райради закликали УПЦ «влитися в рідний Храм» – ПЦУ

Звернення депутатів Верховинського району Івано-Франківської області під заголовком «Наш духовний храм – Православна Церква України» було опубліковано в місцевій газеті «Верховинські вісті» 22 березня 2019 року.

«Ми, депутати Верховинської районної ради, безмежно горді, що Україна здобула духовну незалежність.(…) Іншого шляху немає, і це повинні чітко усвідомлювати всі громадяни нашої держави та віряни Української Православної Церкви», – йдеться в тексті звернення.

На думку депутатів, після отримання Томосу «у всіх регіонах України почався процес переходу парафій УПЦ МП в єдину Православну Церкву України».

«Інакше бути не може, бо, як писав наш духовний батько Тарас Шевченко: “В своїй хаті – своя правда, і сила, і воля…” І своя рідна Православна Церква України, і ні в якому разі не Московського Патріархату країни-агресора», – вважають автори звернення.

Верховинські депутати переконані, що процес переходу парафій в ПЦУ «відбувається в законодавчому порядку», і «на сьогоднішній день вже більше 500 парафій Української Православної Церкви Московського Патріархату прийняли рішення про перехід в новостворену Православну Церкву України».

«Волею парафіяльних громад УПЦ МП сіл Чорна річка та Пробійнівка на загальних зборах у законодавчому правовому полі прийнято рішення про перехід до ПЦУ, – повідомили депутати. – Миряни-чорноріченці і пробійнівчани волею Господа і щирими серцями патріотів обрали єдино вірний шлях розвитку духовної України на Гуцульщині з рідною Українською Церквою».

В кінці свого звернення депутати Верховинської райради закликали священиків і церковні громади УПЦ району «наслідувати приклад мирян сіл Чорна Річка і Пробійнівка і йти шляхом волевиявлення сотень парафій УПЦ МП України і влитися в єдиний рідний духовний Храм – Православну Церкву України», щоб всім разом «стверджувати Господніми заповідями і власним розумом патріотів-українців духовну Україну».

Попередній запис
Патріарх Варфоломій розповів про утиски Фанару з боку влади
Наступний запис
Дочка «священика» ПЦУ оголосила джихад вірянам УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее