1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Делегація Фанару обговорила з главою Елладської Церкви «українське питання»

Делегація Фанару обговорила з главою Елладської Церкви «українське питання»

1 квітня делегація Фанару провела зустріч із Предстоятелем Елладської Церкви Блаженнішим Архієпископом Ієронімом, – про це повідомляє Інформаційне агентство «Ромфея». Зустріч була цілком присвячена обговоренню єдиного питання – відношенню до новоствореної Православної Церкви України.

З боку Фанару на зустрічі були присутні митрополит Галльський Еммануїл і митрополит Амфілохій (Стергіу) Андріанопольський. Як повідомляє «Ромфея», сторони «обмінялися думками і висловили обопільну стурбованість».

Як повідомляє ресурс, Архієпископ Ієронім запевнив представників Фанару, що уважно стежить за «українським питанням» і на майбутньому засіданні Синоду ієрархами Елладської Церкви буде висловлена її офіційна позиція з цієї проблеми.

Нагадаємо, досі жодна Помісна Церква не визнала ПЦУ. Ряд Церков (Руська, Польська, Сербська, Кіпрська, Румунська, Антіохійська, Албанська, Церква Чеських земель і Словаччини) тією чи іншою мірою виступили проти такого визнання.

Ієрархи Фанару, присутні на зустрічі з Архієпископом Ієронімом, причетні до створення ПЦУ. Митрополит Еммануїл був главою «об’єднавчого Собору», який створив ПЦУ, а митрополит Амфілохій був присутній на інтронізації Епіфанія, як глави цієї структури. Обидва константинопольські архієреї співслужили з розкольниками.

Попередній запис
Європейський суд відкрив справу про порушення прав громади УПЦ села Птича
Наступний запис
У Мнишині чиновник побив вірянина УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее