1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Делегація Константинопольського Патріархату прибуде до Москви

Делегація Константинопольського Патріархату прибуде до Москви

9 липня 2018 року до Москви прибуде делегація Константинопольського Патріархату. Ієрархи обсудять перспективи надання автокефалії Церкві в Україні. Це стало відомо зі слів глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Іларіона, повідомляє «Інтерфакс-Релігія».

«Представники Вселенського Патріархату відвідують Помісні Православні Церкви для того, щоб з’ясувати, як у них ставляться до ідеї дарування автокефалії українській Церкві. 9 липня делегація прибуде до нас у Москву. Ми, звісно, уважно вислухаємо ті аргументи, котрі будуть надані», – сказав митрополит в інтерв’ю грецькому агентству церковних новин «Ромфеа» в ході свого візиту до Афін.

На його думку, найважливіше – щоб між Константинополем та РПЦ розпочався повноцінний діалог з цього питання, оскільки заочно обмінюватись думками, що і триває в останні місяці, у тому числі через засоби масової інформації, – це не підходящий спосіб вирішити проблему українського розколу.

Митрополит Іларіон вважає дуже важливим, щоб рішення цієї проблеми відбувалось тільки у рамках прийнятих у Церкві канонів, а також щоб Помісні Церкви являли ту солідарність, котра є запорукою єдності Православної Церкви, і констатував, що будь-яка підтримка розколу може підірвати цю єдність, до того ж підтримка розколу в одному місці одразу ж спонукає розкольників і в інших місцях підняти голови.

Нагадаємо, в ході недавньої зустрічі з чотирма ієрархами УПЦ Вселенський Патріарх Варфоломій сказав, що ніякої легітимації розколу не буде.

Попередній запис
Патріарх Феодор: “Питання автокефалії мають вирішуватись шляхом братерського обговорення”
Наступний запис
Керівники УПЦ Константинопольського Патріархату (США) обговорили зі Вселенським Патріархом «українське питання»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее