1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Делегація Вселенського Патріархату прибула до Ватикану

Делегація Вселенського Патріархату прибула до Ватикану

28 червня 2018 року в Ватикані відбулась приватна аудієнція Папи Франциска з делегацією Константинопольського Патріархату. Як повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на Vatican news, представники Фанара прибули на свято апостолів Петра і Павла від імені Вселенського Патріарха Варфоломія.

Понтифік зазначив, що прибуття представників Константинопольської Церкви на урочистості «є знаком зростання єдності, котра пов’язує Католицьку Церкву та Вселенський Патріархат».

«Наші Церкви можуть створювати нові можливості для перетворення світу: сама Церква є знаком такого перевтілення, взаємності, любові та відкритості», – заявив глава РКЦ.

На думку Папи Франциска, у сучасному світі чимало лиха, що кидає виклик Церквам: поступове охолодження християнської віри, зневага до людської гідності, ідолопоклонство грошам, зростання насильства, абсолютизація науки та техніки, необачна експлуатація природних ресурсів. Альтернатива цьому полягає у нових формах розвитку, соціальної солідарності та справедливості.

Папа зазначив, що «співпадаючі погляди з улюбленим братом Варфоломієм втілюється у конкретних спільних починаннях», нагадавши про недавні проекти Вселенського Патріархату та Католицької Церкви у боротьбі з сучасною работоргівлею, у захисті довкілля та відстоюванні миру.

Глава Ватикану висловив сподівання, що у католиків та православних буде більше можливостей для співпраці та спільної молитви, для «сумісного проголошення єдиного Євангелія Іісуса Христа».

Попередній запис
Гордон заявив, что проект ЄПЦ підтримує президент Туреччини
Наступний запис
Володимир Яворівський поскаржився до СБУ на видавництво Мгарського монастиря УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее