1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Давши Томос УПЦ, Фанар має зробити те саме і для Греції, – експерт

Давши Томос УПЦ, Фанар має зробити те саме і для Греції, – експерт

Надання Фанаром автокефалії Церкві в Україні має стати прецедентом стосовно Церкви Греції, вважає грецький журналіст і письменник Гіоргос Папатанасопулос. За логікою, в цьому випадку автокефалія має бути надана всім Церквам на території Греції, включно з тими, що перебувають в юрисдикції Константинопольського Патріархату. Про це повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на «Romfea».

«Це пов’язано з тим, що дані є спільними в обох випадках… Україна – держава незалежна, незалежна держава і Греція. Таким чином, Фанар не може ухвалити рішення про автокефалію в Україні та не зробити те саме у Греції. Етично та еклезіологично він має негайно перейти до повної інтеграції єпархій Криту та Додеканесу до Грецької Церкви без будь-яких умов», – стверджує письменник.

Він наголошує: мета Константинопольського Патріархату надати самоуправління Церкві в Україні, тобто церковну незалежність від Московського Патріархату, «ігнорує мільйони православних в Україні, котрі лояльні до Руської Церкви».

Елладська (Грецька) Православна Церква – автокефальна Помісна Православна Церква, має державний статус, була визнана Томосом Вселенського Патріарха після 17 років схизми у 1850 році; єпархії Криту та Додеканесу, а також всі монастирі Афону перебувають під прямою юрисдикцією Константинопольського Патріарха і не вважаються Церквою Греції.

 

Попередній запис
Філарет попросив у США захистити Патріарха Варфоломія від РПЦ
Наступний запис
Відомство Клімкіна знову спіймали на фантазіях з приводу «підтримки автокефалії»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее