1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Гучну заяву Юраша спростовано правозахисником

Гучну заяву Юраша спростовано правозахисником

Голова НУО «Громадський правозахист» О. Денисов прокоментував заяви директора департаменту у справах релігій та національностей Мінкульту А. Юраша щодо перебігу засідання Робочої групи Універсального періодичного огляду 28 сесії Ради з прав людини ООН в Женеві, опубліковану на сайті РІСУ. Денисов спростував твердження чиновника про те, що учасники засіданні нібито не висловили жодних претензій Україні щодо порушення прав віруючих УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Що стосується тематики УПЦ, то як мінімум декілька суттєвих документів були включені в офіційний пакет матеріалів сесії Ради із прав людини ООН, і в них було подано інформацію саме про порушення прав УПЦ, – заявив О. Денисов. – Один із таких документів – офіційна доповідь Управління Верховного комісара ООН із прав людини (див. П. 41), яку отримала кожна делегація країн-учасниць засідання. В ній містилася чітка інформація про порушення прав віруючих УПЦ. Це означає, що тема релігійної свободи в Україні була виокремлена серед інших питань для передачі на розгляд делегаціям країн-учасниць».

Правозахисник також нагадав про заяву грецької делегації, яка вказала на необхідність для України «вжити додаткових заходів» для дотримання автономії релігійних організацій. Ця заява прозвучала внаслідок низки резонансних порушень релігійних свобод щодо віруючих УПЦ, які викликали занепокоєння європейської спільноти. Крім того, виступ представника Греції показав, що українські чиновники вводять суспільство в оману, стверджуючи про нібито наявні «переходи» релігійних громад у тих місцях, де віруючі були брутально вигнані із своїх храмів шляхом застосуванням погроз і сили.

Попередній запис
Місія ОБСЄ занепокоєна частими пограбуваннями храмів УПЦ на Одещині
Наступний запис
Справу про конфесійну приналежність храму УПЦ в Костянтинівці знову відклали

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее