1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Грузинський ієрарх: Молитва Митрополита Онуфрія допоможе Україні встояти

Грузинський ієрарх: Молитва Митрополита Онуфрія допоможе Україні встояти

Грузію відвідала делегація УПЦ на чолі з митрополитом Володимир-Волинським і Ковельським Володимиром (Мельником), котра, зокрема, зустрілася із митрополитом Серафимом (Джоджуа) – єпископом Грузинської Православної Церкви на спокої, митрополитом Боржомським і Бакуріанським. Про це повідомив СПЖ.

Спілкуючись з українською делегацією, ієрарх ГПЦ передав слова підтримки Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

«Я молюся за вашого Предстоятеля. У той же час необхідно відзначити, що основна частина наших ЗМІ взагалі ігнорують той факт, що в Україні є своя автономна канонічна Церква на чолі з Предстоятелем Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Вони підносять нашому народу того молодого мирянина, якого називають “митрополитом Київським”, і говорять лише про цю церковну організацію. В єпископаті ГПЦ більшість владик разом з нашим Католикосом-Патріархом Ілією II поділяють мою підтримку УПЦ».

Митрополит Серафим вважає Блаженнішого Митрополита Онуфрія зразком смиренного владики, чия молитва допоможе встояти Україні та її Церкві в дні тяжких випробувань, зміцнить УПЦ і Українську державу.

«Якщо влада намагається йти війною на Церкву, їхні дні будуть полічені, і ми, архієреї похилого віку, добре пам’ятаємо, як це вже не раз відбувалося», – каже владика.

Щодо факту тиску на Церкву в плані визнання ПЦУ, то ієрарх Грузинської Церкви заявив, що він досить відчутний.

Попередній запис
Собор єпископів СПЦ у Чорногорії опублікував заяву про ситуацію в Церкві
Наступний запис
Українська громада УГКЦ в Цюріху перейшла на «новий стиль»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее