1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громаду села Добринь перевели в ПЦУ, ігноруючи результати парафіяльних зборів

Громаду села Добринь перевели в ПЦУ, ігноруючи результати парафіяльних зборів

Віряни невеликого села Добринь Хорошевського району Житомирської області обурені тим, що їхні рішення залишитися в лоні канонічної Церкви нахабно проігнорували. Як повідомляє СПЖ, рішення про «перехід» було прийнято на зборах територіальної громади села, яке організувала голова райдержадміністрації Галина Ширченко.

При цьому парафіяльні збори релігійної громади в селі пройшли 17 лютого, і на них віряни під протокол засвідчили своє бажання залишитися в лоні канонічної Української Православної Церкви – 67 голосів «за» і 1 голос «проти».

Місцевий священик отець Іоанникій, повідомив, що ще задовго до зборів він став цікавитися думкою місцевих жителів з приводу того, яку юрисдикцію вони підтримують. За його словами, переважна більшість висловила підтримку УПЦ.

Коли релігійна громада вирішила зафіксувати своє рішення офіційно і священнослужитель оголосив про скликання парафіяльних зборів, ввечері 16-го лютого, напередодні проведення зборів, чиновниця Галина Ширченко особисто приїхала до священика, щоб уточнити, чи не змінив він свого ставлення до ПЦУ.

Отримавши негативну відповідь, на наступний день, паралельно з парафіяльним зборами, вона в місцевому будинку культури організувала інші збори територіальної громади, на які в наказовому порядку покликала і парафіян – вчителів, працівників будинку культури та інших працівників бюджетних організацій. На цих зборах і провели незаконне голосування за перехід в ПЦУ.

На офіційному сайті ПЦУ вже з’явилося повідомлення про те, що «єпископ Паїсій благословив перехід громад в Єдину православну церкву».

«20 лютого 2019 року, в управлінні Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України відбулася зустріч із представниками парафії Різдва Пресвятої Богородиці Московського Патріархату с. Добринь Хорошевського району. Громада прийняла рішення про перехід в Помісну Українську Православну Церкву, але без священика», – йдеться в повідомленні прес-служби ПЦУ.

«Наступної неділі пообіцяли надіслати іншого священика, з ПЦУ», – повідомив отець Іоанникій.

«Настоятель храму села Добринь, разом зі своїми парафіянами, які всі його підтримали, доклав багато зусиль, щоб відремонтувати церкву. Всі працювали при храмі, а тепер ті, хто не є парафіянами, вирішують долю приходу!,» – заявила парафіянка УПЦ Віра.

Попередній запис
Одна з форм захисту прав УПЦ – участь віруючих у виборах, – митрополит Лука
Наступний запис
На Волині в селі Жидичин при захопленні храму прихильниками УПЦ КП постраждали дві вірянки УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее