1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громадський рух на підтримку об’єднання з ПЦУ – черговий піар-хід самої ПЦУ

Громадський рух на підтримку об’єднання з ПЦУ – черговий піар-хід самої ПЦУ

Мета цієї сумнівної ініціативи – створити видимість рівноправ’я «сторін діалогу», а з «ПЦУ» зробити «білих і пухнастих» миротворців, котрі простягають «руку дружби». А коли УПЦ, очікувано, відмовиться від «об’єднання» з нею – це буде представлене як відмова від діалогу та небажання об’єднувати український народ. Для простого обивателя, котрий не переймається питаннями віри та новин про захоплення храмів, таке пояснення піде «на ура». Ну і Константинополь зможе використовувати цей аргумент у своїй пропаганді проти РПЦ та УПЦ.

Простенька та нехитра «виделка», яка має на меті відвести увагу від того факту, що саме «ПЦУ» грає деструктивну роль у Православ’ї та є причиною існуючих проблем.

Згідно з канонічною логікою жодного «об’єднання» у даній ситуації бути не може – тільки покаяння з боку «ПЦУ» та перерукоположення (зведення у сан) як мінімум тієї частини її «єпископату», котра прийшла з «УАПЦ». Якщо цього не зробити, то у Православ’ї утвориться справжня «чорна дірка» в канонах, котра розірве Церкву зсередини.

Ну і саме собою – жодного одностороннього дарування автокефалії з боку Константинополя. Тільки з боку РПЦ, і тільки для УПЦ, від котрої відкололись свого часу й «УАПЦ», і «Київський патріархат», котрі стали основою «ПЦУ».

Зрозуміло, що на ці умови «ПЦУ» ніколи не погодиться. Їй це вже не треба. І головна її мета – або знищити УПЦ, або потихеньку відколупувати від неї вірян, наскільки це вийде.

Правблог

Попередній запис
У Чорногорії влада збирає всі дані про майно Сербської Церкви для вилучення
Наступний запис
Ієрарх Фанару в США похвалив патріарха Варфоломія за ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее