1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада, що втратила храм у Вінниці, просить допомогти звести новий

Громада, що втратила храм у Вінниці, просить допомогти звести новий

26 червня 2016 року настоятель храму святого князя Олександра Невського, який знаходився на території Вінницького вищого професійного училища Департаменту поліції охорони, ієрей Віктор Парандюк, повідомив у Facebook, що громада облаштовує нову церкву, і просить допомоги.

 

«Після категоричної відмови громади переходити в ПЦУ і мого особистого протистояння Симеону Шостацкому, що пішов у розкол, півроку тому, напередодні Різдва нас позбавили храму. Всю громаду виселили на вулицю – в буквальному сенсі слова.  Але ми вистояли і витримали! Тепер Божою милістю громада нашого храму святого Олександра Невського нарешті отримала свою землю і приміщення під облаштування нового храму.

 

Зараз там силами громади проводимо будівельні та ремонтні роботи, щоб найближчим часом почати богослужіння на нашому новому місці. Але й земля, і приміщення під храм, як ви розумієте, коштують грошей. Сума велика, 50 тисяч доларів. Мені довелося взяти в борг, бо власних коштів у такому обсязі ми, на жаль, не маємо.

 

Прошу вас, у міру сил та можливостей, допомогти нам у побудові нашого нового храму», – пише настоятель храму ієрей Віктор Парандюк.

 

Реквізити допомоги:

Гривня:

Карта Приватбанку:

5168742719775573

Парандюк Віктор Євгенович

Карта Укрсиббанку:

5169307509725730

Парандюк Віктор Євгенович

Рубль:

Карта Ощадбанку: (Росія):

5469380048409113

 Viktor Parandyuk

Долар І Євро:

Рахунки в Укрсиббанку

 

Раніше керівництво училища Департаменту служби охорони МВС висловило вимогу громаді храму святого князя Олександра Невського забрати свої речі та залишити приміщення на території навчального закладу, яке віруючі займали протягом 13 років. Причиною даної вимоги став закон про перейменування Церкви та небажання прихожан йти в розкол.

Попередній запис
На Рівненщині глава громади ПЦУ погрожує священику захопити церкву
Наступний запис
Фанаріоти поговорили про ПЦУ з Англіканською церквою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее