1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ у Топилищі продовжує збір коштів на придбання будинку під храм

Громада УПЦ у Топилищі продовжує збір коштів на придбання будинку під храм

Свято-Михайлівська громада УПЦ у селі Топилище Іваничівського району Волинської області з допомогою спонсорів та меценатів зібрала половину грошей на придбання будинку, у котрому віруючі планують облаштувати домовий храм. Про це повідомляє СПЖ.

Настоятель громади, позбавленої доступу до церкви після «переводу» приходу до ПЦУ, виклав у себе на сторінці у Facebook фотографії та зйомку інтер’єру сільської хати, котра вже «на півдороги» до того, щоб стати храмом. Віряни продовжують збирати кошти на її придбання і дякують небайдужим, котрі відгукнулися на прохання громади про фінансову допомогу.

Свято-Михайлівська громада УПЦ у Топилищі у січні 2019 року залишилась без настоятеля, котрий оголосив про перехід до нової церковної структури. Юридично громаду також перевели до ПЦУ, однак віруючі, не згідні з таким рішенням, попросили в правлячого архієрея дати їм нового священика. Сюди призначили настоятеля громади сусіднього села Грибовиця, протоієрея Ігоря Маргіту, котрий також з допомогою церковних меценатів одним з перших відновив храм на своєму приході після захоплення церкви Київським патріархатом у 2015 році.

Жителі Топилища, котрі залишились в УПЦ, моляться у кімнаті, облаштованій під храм, але в них з’явилась можливість перейти в окрему хату. Для цього необхідно 50 000 гривень, 25 000 з котрих вже зібрано. Бажаючі допомогти стійкій у вірі громаді можуть перерахувати допомогу на картку Приватбанку  № 4149629381450287 на ім’я Маргіта Ігор Михайлович.

Попередній запис
У Нікополі невідомі підпалили храм УПЦ КП на честь загиблих воїнів АТО
Наступний запис
Фанар намагається зберегти Руську архієпископію обіцянкою їй статусу вікаріату в Еммануїла Галльського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее