1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ у Новій Мощаниці просить Президента про захист

Громада УПЦ у Новій Мощаниці просить Президента про захист

Парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці в селі Нова Мощаниця Рівненської області записали відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського, в якому попросили його захистити їхнє право на свободу віросповідання. Про це повідомляє СПЖ.

 

Активісти ПЦУ незаконно відібрали у громади їхній храм та продовжують переслідувати вірян і родину настоятеля протоієрея Ігоря Гнатишина. Прихильники нової релігійної організації регулярно приходять до будинку священнослужителя, де громада УПЦ тепер проводить свої богослужіння. Протоієрею Ігорю та його родині погрожують фізичною розправою.

 

«Ми, релігійна громада Свято-Різдво-Богородичної парафії села Нова Мощаниця, звертаємося до вас, пане Президенте, Володимир Олександрович, з таким проханням і благанням захистити нас, мою родину, нашу громаду від цього свавілля, яке відбувається в нашому селі. Ось вже упродовж 3 місяців нам не дають спокійно жити в цьому селі. Постійно йдуть погрози», – звернувся протоієрей Ігор до Президента від імені своїх парафіян.

 

Нині чоловіки з числа парафіян змушені щодня чергувати біля будинку, де проживають настоятель з дружиною та дітьми, щоб мати можливість їх захистити. Поліція в цей час не діє.

 

«Я переживаю за свою сім’ю, переживаю за їхнє здоров’я, тому що останнім часом вже пішли погрози моєму здоров’ю, і моєму життю, і моїй родині», – повідомив священнослужитель.

 

За його словами, він прописаний в цьому будинку і проживає там з родиною протягом 23 років. Будова належить громаді УПЦ, що підтверджено відповідними документами про право власності.

 

«Фізично виселити не змогли ці представники ПЦУ, тепер намагаються зламати нас морально. Скільки ми не звертаємося до поліції, скільки ми не пишемо заяв, але все якось залишається в односторонньому якомусь розгляді. Нас просто ніби не існує. Наших людей принижують представники ПЦУ постійно. Обзивають “москалями”. Пишуть всякі гидоти», – прокоментував те, що відбувається в селі, протоієрей Ігор.

 

Він хвилюється за свою громаду, бо молоді активісти ПЦУ дозволяють собі агресивну поведінку на їхню адресу.

 

«Коли я вчора побачив, як вони в такому п’яному угарі прямо в очі, з кулаками, на “ти” жінок 70 років обзивали такими останніми словами, якими тільки можна, і від цього відчували якесь задоволення. Настільки це було боляче дивитися, коли молоді люди і так стареньких жінок ображали за те, що вони не хочуть йти до них в храм», – додав священнослужитель.

 

Він наголосив, що не зрадив свою громаду – вони всі залишилися вірні УПЦ. І згадав, що спочатку прихильники нещодавно створеної релігійної організації зібрали підписи за те, щоб він залишився в селі і перейшов до ПЦУ. Зараз же його женуть із села.

 

«У нас нічого не змінилося, у нас змінилися тільки стіни, де ми звершуємо богослужіння. Ми нічого не хочемо. Щоб нас тільки залишили в спокої. Дайте нам спокійно служити в храмі. Якщо я поїду, куди подітися цим людям? Молимо вас, захистіть мою сім’ю і нашу громаду», – звернувся протоієрей Ігор до Зеленського.

 

Раніше в Новій Мощаниці через гоніння миряни УПЦ змушені були перевести своїх дітей до іншої школи. «Це вимушена міра, адже головними ініціаторами захоплення нашої церкви є вчителі, вони третій місяць поспіль тримають в напрузі сім’ю нашого священика, розбурхують село, підмовляють місцевих чоловіків проявляти агресію. А в ці вихідні, коли сталося зіткнення у дворі батюшки і прихильники ПЦУ побили чоловіка, що прийшов на захист священика, вчителі знімали це безчинство на телефон», – розповіла одна з матерів.

Попередній запис
Філарет заявив, що Епіфаній хоче його гроші
Наступний запис
Українців обдурили з «незалежністю» ПЦУ, – Філарет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее