1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ у Красноволі буде будувати новий храм

Громада УПЦ у Красноволі буде будувати новий храм

16 лютого 2020 року настоятель громади УПЦ у селі Красноволя Маневицького району Волинської області протоієрей Андрій Геналюк оголосив, що його приход, котрий лишився без храму в результаті рейдерських дій ПЦУ, буде відбудовуватись заново. Про початок збору коштів священик оголосив у групі «Православна Красноволя» у Facebook.

«Дорогі друзі! З благословення Високопреосвященнійшого Нафанаїла, архієпископа Волинського і Луцького, розпочинаємо збір коштів на будівництво нового храму на честь Волинської ікони Божої Матері в селі Красноволя.

Кошти можна приносити на богослужіння, які звершуються на даний час в приватному будинку, а також надсилати на рахунок настоятеля храму. Наперед дякуємо за Ваше милосердя і хай Господь сторицею воздасть Вам за Вашу любов до Божого дому», – написав отець Андрій.

Як нагадує СПЖ, Свято-Михайлівський храм УПЦ села Красноволя став першою мішенню рейдерської атаки ПЦУ у Волинській області взимку 2018-2019 рр. Перші «збори» активу нової церковної структури, влаштовані у красновільському храмі одразу після богослужіння громади УПЦ, відбулись ще 30 грудня 2018 року. Однак перереєстрацію громади провели на підставі іншого протоколу, оформленого 3 березня 2019 року, з підписом «настоятеля», котрого ніхто не призначав на приход УПЦ.

«Переведення» храму організували з безпосередньою участю та керівництвом голови Красновільської сільради Федора Світача, котрий у подальшому допоміг захопити ще два храми на території ради – у Нічогівці та Тельчах. Усі названі громади УПЦ збереглися, вони перенесли богослужіння на приватну територію.

Попередній запис
У Будятичах ще раз підтвердили своє рішення залишитися в УПЦ
Наступний запис
Після зламу рейдерами ПЦУ поліція повторно опечатала храм УПЦ у Сусвалі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее