1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ с. Нова Мощаниця підтвердила свою вірність канонічній Церкві

Громада УПЦ с. Нова Мощаниця підтвердила свою вірність канонічній Церкві

3 лютого 2019 року, одразу після недільного богослужіння настоятель церкви на честь Різдва Богородиці у селі Нова Мощаниця протоієрей Ігор Гнатишин очолив анонсовані заздалегідь парафіяльні збори, передає кореспондент СПЖ.

«Прийшли 70 осіб – які взяли участь у голосуванні, – повідомив священнослужитель. – Всі вони є активними парафіянами, живуть життям Церкви, регулярно причащаються Святих Христових Таїн, дбають про храм».

На голосуванні підняли питання про юрисдикційну належність релігійної громади. 55 осіб проголосували за те, щоб залишитися вірними канонічній Церкві, 3 висловилися за зміну юрисдикції, інші утрималися. За результатами голосування, відповідно до Статуту Української Православної Церкви, віряни села Нова Мощаниця залишаються в юрисдикції УПЦ.

Цього ж дня кілька активістів села вирішили провести свої збори, також назвавши їх «парафіяльними», щоб розглянути питання переходу місцевої релігійної громади в ПЦУ. За словами очевидців, на зборах в сільському клубі були присутні люди, які не є реальними парафіянами і не відвідують церкву навіть на Великдень.

Як розповіли віряни села Нова Мощаниця, за тиждень до «парафіяльних» зборів у місцевому клубі по селу збирали підписи на підтримку ПЦУ. Місцевих жителів поведінка прихильників нової української Церкви обурила, оскільки деякі з них не були тверезими, грубо вимагали поставити підписи, погрожували і дозволяли собі вриватися в будинки навіть вночі.

Попередній запис
Священиків із Рівненської єпархії УПЦ знову викликають на допити в СБУ
Наступний запис
Через ПЦУ віряни Чикаго не зможуть разом відзначити Торжество Православ’я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее