1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в селі Раків Ліс молилася на подвір’ї заблокованого храму

Громада УПЦ в селі Раків Ліс молилася на подвір’ї заблокованого храму

У селі Раків Ліс віряни УПЦ, незважаючи на холод, приходять на богослужіння у двір свого заблокованого через міжконфесійний конфлікт храму. 23 і 24 лютого 2019 року православна громада села Раків Ліс Камінь-Каширського району зібралась на молитву разом із нещодавно призначеним настоятелем протоієреєм Ростиславом Сижуком. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

23 лютого віряни зібралися, щоб разом помолитися під час всенічного бдіння. Для престолу люди приготували намет. Велика кількість вірян зібралася просто неба.

Вранці 24 лютого громада знову молилася у дворі під час Божественної літургії.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відправив у заборону протоієрея Миколу Смолярчука, настоятеля Свято-Благовіщенського храму УПЦ в селі Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області. Правлячий архієрей прийняв таке рішення у зв’язку з переходом протоієрея Миколи під юрисдикцію ПЦУ спільно з частиною релігійної громади. Значна частина вірян залишилася з новим настоятелем, який після указу про заборону був призначений на його місце і очолив громаду.

На даний момент храм закритий, доступ до нього заблоковано. Заборонений в служінні протоієрей Миколай Смолярчук отримав в ПЦУ указ про своє призначення в село Раків Ліс в якості настоятеля храму.

Попередній запис
Скандал в Одесі: «єпископ» УПЦ КП забирає храм у «священика»
Наступний запис
Митрополит Володимир підтримав монастир, який намагалися «перевести» в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее