1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в селі Заволока будує храм: ділянку пожертвував воїн АТО

Громада УПЦ в селі Заволока будує храм: ділянку пожертвував воїн АТО

11 жовтня 2019 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій заклав камінь на початок будівництва храму в селі Заволока Сторожинецького району Чернівецької області, а вже наступного дня віруючі залили основу під фундамент. Про це повідомляє прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

На церемонії закладки каменю владиці співслужили благочинний Сторожинецького району митрофорний протоієрей Василь Ковальчук, настоятель храмів у селах Заволока і Михальча архімандрит Ювеналій (Паламарюк), настоятель храмів у селах Спаська і Дубово протоієрей Миколай, а також другий священик храму УПЦ у Михальчі ієрей Сергій.

Для будівництва нового храму свою приватизовану землю пожертвував учасник АТО, парафіянин громади УПЦ села Заволока.

«Він був добровольцем в АТО і на передовій захищав нашу Батьківщину від зовнішніх ворогів, але не очікував, що в його рідному селі можуть бути інші внутрішні вороги – вороги УПЦ, – підкреслили в Чернівецько-Буковинській єпархії. – Слава Богу, релігійна громада і настоятель храму архімандрит Ювеналій в селі Заволока залишаються вірними Богові і Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, незважаючи на те, що прихильники ПЦУ відібрали побудований ними храм. Дивно, що прихильники ПЦУ за 28 років не змогли побудувати храм, а архімандрит Ювеналій на 79-му році життя з Божою допомогою може будувати другий храм в с. Заволока».

Попередній запис
Предстоятель Церкви Кіпру: «Я запропонував нейтралітет, щоб не поглибити розкол»
Наступний запис
Зоря пожалівся на брак уваги медіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее