1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в селі Городок зустріла престольне свято у домовому храмі

Громада УПЦ в селі Городок зустріла престольне свято у домовому храмі

21 вересня 2019 року парафіяни захопленого храму УПЦ в селі Городок Маневицького району Волинської області відзначили перше престольне свято у своєму «храмовому будиночку», в облаштування якого пограбована ПЦУ громада вклала чимало труда. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

У цей день на богослужіння привезли ковчег з частками мощей Святогірських святих. Святкову літургію з участю 12-ти священиків очолив благочинний Маневицького округу протоієрей Тарас Огородник. На богослужінні були присутні перший настоятель протоієрей Іоанн Білецький і насельник Свято-Успенської Почаївської лаври ієродиякон Ісидор – виходець із села Городок.

В єпархії нагадали, що віруючі Городка стали жертвою богоборчої хвилі, що прокотилася Маневицьким районом Волинської області в лютому 2019 року. Віруючі говорять, що «церкву не забрали, а вкрали…».

«Віруюче село плакало від відчаю і безсилля. Але віра і любов до Бога не давали впасти у відчай і опустити руки. Знайшлося приміщення колишнього магазину, де і згуртувалися навколо настоятеля отця Іоанна Білецького щиро віруючі люди. За короткий час приміщення було облаштовано під храм, куди парафіяни вклали свою любов, невтомну працю і матеріальні пожертвування. І ось 21 вересня, в перше престольне свято, “храмовий будиночок” переповнений прихожанами та гостями. На обличчях радість, неприховані сльози. Милозвучно і піднесено звучав хор. Не покидало відчуття Торжества Православної віри, а минулий негатив і моторошні спогади просто щезли», – йдеться в повідомленні.

Попередній запис
Екс-митрополит УПЦ Симеон правив службу в захопленому пустому храмі
Наступний запис
Філарет пояснив, як Фанар с ПЦУ порушили процедуру ліквідації УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее