1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада УПЦ в Галинівці в «зборах за ПЦУ» не брала участі, – настоятель

Громада УПЦ в Галинівці в «зборах за ПЦУ» не брала участі, – настоятель

9 серпня 2020 року в селі Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області прихильники нової церковної структури спробували організувати біля місцевого храму УПЦ збори за перехід приходу в ПЦУ. Як повідомив настоятель отець Олексій Шаран, парафіяни релігійної громади, від імені якої, очевидно, будуть намагатися провести перереєстрацію приходу, участі в цих зборах не брали, пише СПЖ.

Отець Олексій, раніше звинувачений в «привітанні президенту РФ в Фейсбуці», розповів, що, щоб уникнути конфлікту, на його прихід з єпархії призначили іншого священика, який і служив у цей день в Галинівка.

«Зараз ситуація вже не погіршується, активісти ПЦУ вже ввічливо спілкуються з парафіянами храму. Після зборів біля церкви один з них підійшов до наших віруючих і нібито мимохідь поцікавився, де статутні документи громади. Йому не відповіли», – переказав о. Олексій.

28 липня о. Олексій Шаран дізнався, що з його профілю було опубліковано «привітання з днем ангела» на сторінці президента РФ. Зараз настоятель передбачає, що його профіль був зламаний, а ситуацію зрежисували і навмисно підняли в ЗМІ, щоб ініціювати «перехід» храму.

Регіональне видання Буг повідомляє, що в день зборів біля храму фігурував Сергій Мисан – клірик ПЦУ з сусіднього села, що входить в об’єднану територіальну громаду з Галинівкою та Сусвалем. Храм в Сусвалі був перереєстрований на користь ПЦУ ще в березні 2019 року, проте актив нової церковної структури майже рік не міг захопити приміщення, поки в аферу не втрутилася місцева влада.

На даний момент актив, який розпоряджається храмом в Сусвалі, зіткнувся з непередбаченими організаційними і фінансовими питаннями, які, очевидно, не прогнозувалися при захопленні нерухомості УПЦ, в результаті чого в громаді ПЦУ – нові, вже власні конфлікти. Чи вдасться місцевій владі в контакті з ПЦУ провести захоплення ще й храму в Галинівці, поки неясно. Сприяння обласних чиновників на цьому терені, який можна порівняти з попередньою адміністрацією, немає.

Попередній запис
«Незручно вийшло»: на Фанарі теж дійшли думки, що через Причастя заразитись не можна
Наступний запис
У Західноєвропейській архієпископії РПЦ вшанували пам’ять отця Бориса Бобринського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее