1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада захопленого храму УПЦ у Сестрятині залишається без даху над головою

Громада захопленого храму УПЦ у Сестрятині залишається без даху над головою

22 травня 2019 року в селі Сестрятин Радивилівського району відсвяткували престольне свято, день перенесення мощів Святителя і Чудотворця Миколая. Два десятки священиків і численні паломники приїхали, щоб підтримати релігійну громаду УПЦ, що залишилася вірною канонічній церкві, і розділити з ними велич їх престольного свята, пише СПЖ.

 

Святкове богослужіння очолив протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з міжконфесійного врегулювання Рівненської єпархії УПЦ, котрий звернувся з проповіддю до присутніх.

 

«Святитель Миколай – це не була абстрактна фігура, як тепер намагаються представити його в суспільстві, це реальна постать, такий же християнин, як і ми. Він своїм життям заслужив вінець Чудотворця і Святителя, тому що боровся з розколом, був твердий у вірі, і ніхто не міг його переконати порушити свою твердість, – зазначив отець Віктор. – Святитель Миколай теж, як і ви, був гнаним, ми ж тепер при інших правителях змушені терпіти гоніння. Хай допоможе нам усім у цьому щирий, справжній приклад святого, день якого ми зараз святкуємо».

 

 Релігійна громада УПЦ села Сестрятин залишилася без церкви в Прощену неділю. Тоді кілька десятків прихильників ПЦУ, заручившись підтримкою активістів із сусідніх населених пунктів, відібрали храм на честь святителя Миколая. З того часу вірні канонічної церкви на богослужіння приходять в церковний будиночок, проте це приміщення перебуває на балансі у місцевого фермерського господарства.

 

У віруючих УПЦ залишилося всього кілька тижнів, щоб виселитися. Далі громада залишається під відкритим небом і з бажанням відстоювати своє право на храм у правому полі. Вірні Сестрятина просять душевної молитви всіх небайдужих.

Попередній запис
У Кіровоградській області пограбували храм
Наступний запис
Предстоятель Кіпрської Церкви: Проблему України потрібно вирішувати всім разом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее