1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада захопленого храму УПЦ в Четвертні після атаки ПЦУ лише примножилась

Громада захопленого храму УПЦ в Четвертні після атаки ПЦУ лише примножилась

5 жовтня 2019 року віруючі села Четвертня Маневицького району Волинської області зустріли учасників загальноєпархіального хресного ходу, організованого Волинською єпархією УПЦ до дня Всіх святих землі Волинської. Учасники молитовного ходу доставили в Четвертню Тихвінську ікону Пресвятої Богородиці та ікону святих Жінок-Мироносиць, а також мощевик з частками нетлінних мощів святих. Про це повідомляє єпархіальна прес-служба.

Віруючі, чию Спасо-Преображенську церкву 20 серпня передали в користування прихильникам ПЦУ, зустрічали святині у дворі тимчасово облаштованого храму.

«Ми не відповідаємо злом на зло, зберігаємо мир в душі і Христа в своїх серцях. Всю надію покладаємо на Нього», – розповіла одна з парафіянок захопленого храму.

Місцевий священик зазначив, що після випробувань, які випали, релігійна громада УПЦ стала більш згуртованою і численною. За його словами, зараз на молитву під тимчасовий храм приходить набагато більше людей – після відомих подій багато хто звернувся до основ Православ’я, що ще більше зміцнило їх у вірі.

Зустрічати хресний хід і святині землі Волинської прийшло вдвічі більше віруючих, ніж раніше налічувала релігійна громада: стоячи на колінах і зі сльозами на очах, люди просили в Богородиці, святих Жінок-Мироносиць і угодників Божих миру для села, що розділилося надвоє, любові у своїх серцях, серцях їх рідних та односельчан.

Попередній запис
В ЗМІ порахували доходи й витрати Юраша: друге чомусь перевищує перше
Наступний запис
Єрусалимський Патріарх побажав успіхів працівникам Паломницького центру УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее