1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Громада Володимирського собору УПЦ КП не хоче стати об’єктом рейдерського захоплення ПЦУ

Громада Володимирського собору УПЦ КП не хоче стати об’єктом рейдерського захоплення ПЦУ

Громада Свято-Володимирського кафедрального собору в Києві відмовляється визнавати ліквідацію УПЦ КП і залишається під керівництвом «патріарха» Філарета Денисенка. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті собору.

12 листопада 2019 року парафія собору провела парафіяльні збори, на яких «обговорили ситуацію, що склалася в релігійному житті України і, зокрема, прийняли рішення залишитися під духовним проводом Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета».

«З огляду на, що Православна Церква України є підлеглою митрополією в складі Константинопольського Патріархату (що випливає з тексту Томосу), а незалежна Україна потребує власної незалежної Церкви, яка б служила своєму народові, а не іншим закордонним релігійним центрам, як Москва і Константинополь, громада приходу не визнає так звану “ліквідацію” Церкви і залишається в складі Української Православної Церкви Київського Патріархату та в Православну Церкву України не переходить», – заявляє приход.

Відзначається, що дане «право релігійної громади гарантується ст. 35 Конституції України, ст. 18 Загальної декларації прав людини, ст. 18 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, ст. 9 Конвенції про захист прав і основних свобод, положеннями Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”».

Нагадаємо, в УПЦ КП заявили, що в ПЦУ вже готують захоплення Володимирського собору та навіть вже призначили сюди нового настоятеля.

Попередній запис
Зоря пророкує другу хвилю захоплень храмів та соромиться справжньої назви ПЦУ
Наступний запис
Олександрійський патріарх Феодор II подякував грецькому прем’єр-міністру

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее