1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Грецький професор церковного права розповів про «небезпеку» наради в Аммані

Грецький професор церковного права розповів про «небезпеку» наради в Аммані

Професор церковного права юридичного факультету з Афін Іоанніс Конідарис назвав ініціативу патріарха Феофіла зібрати представників церков у Йорданії «невчасною та небезпечною». Про це повідомляється на сторінці fanarion.blogspot.com.

На думку Іоанніса Конідариса, проблема «українського питання», як і решта, за котрі «відповідає Вселенський престол», як і дарування автокефалії – виключна сфера компетенції Вселенського патріарха Варфоломія.

Професор вважає, що ініціатива скликання такої наради, навіть якщо на неї не приїде чимало церков, не полегшує, а тільки поглиблює ситуацію. Також, вважає він, показово, що Церкви, котрі не визнали «предстоятеля» ПЦУ, зберуться на заході, «очевидно ініційованим Московським Патріархатом».

«Це неправильний крок патріарха Єрусалиму, котрий я не можу зрозуміти», – зазначає грецький професор. На його думку, якщо ця зустріч відбудеться, вона може стати серйозною проблемою у Православ’ї. Також він зазначає, що прогнозувати, хто у підсумку приїде, а хто ні, складно, бо ситуація змінюється щодня, як це вже було з Собором на Криті.

Фото fanarion.blogspot.com

Попередній запис
Ієрарх ПЦУ порівняв свої програші в суді за майно громад УПЦ з трагедією під Іловайськом
Наступний запис
Очільника УПЦ КП запросили на прийом у Посольство Японії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее