1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Грецька місія в Африці – велике «потьомкінське поселення»

Грецька місія в Африці – велике «потьомкінське поселення»

Браття з центру св. Василя Великого розмістили текст про успіхи місії в Африці Олександрійської церкви. Це те уявлення про стан речей, котре виникає, коли ми читаємо грецькі джерела. І в мене було таке ж уявлення, поки я не побував в Африці сам.

Побачене цілком зруйнувало ту ідилічну картинку. На жаль, все зовсім не так.

Не можна заперечувати, що були окремі грецькі подвижники в Африканській місії, як, наприклад, о. Косьма Заїрський, котрий помер 30 років тому. Але це були нечасті винятки, котрі залишились у минулому.

Грецька місія в Африці – це вже давно одне потьомкінське поселення. Реальність жахаюче інша. Віряни масово відходять, священики йдуть, чимало приходів закриваються, а ті, що є, часто потерпають у жалюгідному існуванні. Православ’я згасає в Африці. Причин тому багато, але особливо ситуація погіршилась при патріархові Феодорі.

Нема є жодної провини у братів з центру св. Василя, що вони цього не знають, оскільки не знають, впевнений, і в Греції. Оскільки ця потьомкінське поселення вибудуване передусім для греків з Греції та Каїру, щоб збирати з них пожертви «на африканську місію». Але це не таємниця для будь-кого, хто захоче вивчити реальне становище на місцях.

Правблог

Попередній запис
Опубліковане відео поминання Епіфанія в митрополії ЕПЦ, де літургію очолив болгарський ієрарх
Наступний запис
На Закарпатті депутати сільради блокують приватизацію ділянки під храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее