1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Голова райдержадміністрації підбивав ПЦУ захопити храм у Повчі

Голова райдержадміністрації підбивав ПЦУ захопити храм у Повчі

12 квітня голова Дубенської районної державної адміністрації Юрій Парфенюк зібрав прихильників ПЦУ в сільраді Повчі Дубенського району Рівненської області. За інформацією СПЖ, на цій нараді вирішується питання про «переведення» в ПЦУ Свято-Троїцького храму, права на який належать релігійній громаді УПЦ.

Як повідомив глава відділу з питань врегулювання міжконфесійних суперечок при Рівненській єпархії УПЦ протоієрей Віктор Земляний, голова Повченскої сільради збирав термінову нараду з церковного питання, далібуло заплановано засідання виконкому.

«Зараз проходить нарада у голови сільради. Прийшли представники нашої громади і ПЦУ, в даний момент йдуть переговори в кабінет – прокоментував ситуацію в Повчі отець Віктор. – Особливо хотілося б відзначити, що нараду проводить голова районної державної адміністрації, Парфенюк Юрій Васильович, а не голова сільради, що є порушенням законодавства. Думаю, що він працює на зрив виборів в Дубенському регіоні і підриває авторитет Президента».

Він зазначив, що охоронний договір – вищий документ, що визначає право власності, «ніхто з нами не розривав, він не скасований і ми є повноправними власниками храму», незважаючи на те, що в даний час за цією адресою зареєстрована громада ПЦУ, а громада УПЦ знята з реєстрації.

«Це питання зараз оскаржується в судовому порядку», – уточнив отець Віктор.

З приводу інформації, що сьогодні в Повчі можуть зробити спробу захоплення храму, священик підтвердив, що такі повідомлення є, але «представники поліції обіцяють, що не допустять протистояння».

«Будемо на це сподіватися. А чи буде поліція перешкоджати чи допомагати – ми цього не знаємо, подивимося по їхніх діях», – підсумував глава відділу з питань врегулювання міжконфесійних суперечок при Рівненській єпархії УПЦ.

Попередній запис
«Служіння Церкви – нести світло Істини», – речник УПЦ
Наступний запис
Митрополит Іоасаф: За гаслами про «єднання народу» – дискредитація Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее